Hoe voorkom je een doffe auto, een top 3!

Car Cleaning Epe

Hoe voorkom je een doffe auto, een top 3!

De eerste stappen in de showroom, je ziet je droomauto staan, helemaal strak in de lak en glanzend als een diamant. Een ding weet je zeker, het baasje zal haar trouw elke week wassen en goed voor haar zorgen. Uiteraard is dit een logische gedachte, (bijna) iedereen heeft voornemens om heel zuinig op zijn of haar nieuwe spullen te zijn maar net zoals de goede voornemens in het nieuwe jaar, is dit moeilijk vol te houden 😉 Een aantal jaar later zijn we toch weer gaan roken, zitten de extra kilo’s er toch weer aan en…..van die glanzende auto waar je spontaan verliefd op werd is ook weinig over!

Omdat ik vaak de vraag krijg wat het wondermiddel is tegen een doffe auto heb ik hier een top drie van de dingen die je absoluut niet moet doen gemaakt, dus in de categorie voorkomen is beter dan genezen: De top drie van de absolute dont’s als het gaat om het willen behouden van de glans.

Dasty

Iedereen heeft het in huis, het wondermiddel dat Dasty heet. (uiteraard heb ik ook een voorraad in huis staan) Ideaal voor het schoonmaken van bijna alles, met de nadruk op bijna lieve mensen. Dasty is namelijk niet een middel om lekker op zaterdagochtend uitgebreid je auto te wassen. Why not? Dasty is namelijk een ontvetter dat de lak op de auto aantast, hierdoor ontstaan doffe plekken. Dus voor alle welwillende mensen die de auto zelf wassen? Dasty voor in het huis en niet voor op de auto.

Schuurspons

Over een fenomeen gesproken, de klassieke schuurspons. Briljante uitvinding voor het schoonmaken van objecten waarvan je dacht dat deze al verloren waren. In de perceptie van sommige mensen ook een prima vervanger van de spons. Waar? Absoluut niet! In theorie kun je met een schuurspons prima de vogelpoep verwijderen van de auto, dit zou je ook kunnen doen met een hamer en een beitel. Handig? Nope, we krijgen regelmatig mensen in onze showroom die met een schuurspons ” even een hardnekkig vlekje” hebben verwijderd. Resultaat: vlek wek, grote doffe plek met kleine krasjes terug. Dus tip twee: nooit, ik herhaal NOOIT met een schuurspons de auto wassen.

Last but not least: Afspoelen

Het wassen van de auto is als het hebben van een eerste date, wees nooit te direct. Ik zie regelmatig mensen vol goede moed thuis of in een wasbox de auto wassen.(keep up the good work) Wat wel een “dingetje” is is dat men direct begint met het insoppen van de auto zonder de auto eerst af te spoelen. Even het volgende: door de auto niet eerst af te spoelen en direct met de spons aan het werk te gaan ontstaan er veel diepe krasjes en dus automatisch  doffe plekken. Tip: eerst even met de tuinslang het ergste vuil er af te spoelen.

 

Heb je na het lezen van dit bericht het gevoel ” mosterd na de maaltijd” of ” dit had ik eerder moeten weten”. No worries, kom eens langs in onze showroom voor wat tips en tricks!